In Memoriam: Chris Gerritsen

Gisteren hebben wij het droevige bericht ontvangen dat ons Lid van verdienste Chris Gerritsen op maandagmorgen op 86-jarige leeftijd is overleden.

Chris (13 mei 1937) sloot zich op 1 december 1965 aan bij de SEO en was van 1980 tot 1987 lid van de Ontspanningscommissie. Verder maakte hij in die periode deel uit van de Evenementencommissie. In 2004 was hij een van de verantwoordelijken voor de organisatie van de landelijke spelregelfinale voor COVS-teams. Tevens inde Chris niet betaalde contributie.

Chris was van 1966 tot 1984 actief binnen de arbitrage, onder meer als als grensrechter in het betaalde voetbal. In die hoedanigheid maakte hij enkele opmerkelijke momenten mee. Zo botste Sparta-spits David Loggie ooit tegen de elleboog van Chris Gerritsen aan toen hij met een sliding een bal probeerde binnen te houden. De Spartaan raakte daarbij gewond aan zijn neus. Ook begon een keer het eerste-divisieduel tussen De Graafschap en Heracles begon tien minuten te laat, omdat grensrechter Chris Gerritsen bij aankomst op de Vijverberg zijn voetbalspullen bleek te zijn vergeten. Hij had de tas eerder die ochtend in een sporthal te Enschede laten liggen, waar hij een zaalvoetbalwedstrijd had bezocht. Hij riep terstond de hulp in van rijschoolhouder Jan Snuverink, die de attributen ophaalde en hem tegemoet reed. Het tweetal trof elkaar in Eibergen, waarna Gerritsen in sneltreinvaart, gemiddelde snelheid zo’n 140 km per uur, naar Doetinchem ijlde, waar hij exact om tien minuten voor de geplande aftrap arriveerde. ‘We hadden dus op tijd kunnen beginnen, maar de scheidsrechter had al met beide ploegen afgesproken tien minuten over halfdrie te willen aftrappen’, aldus Gerritsen, aan wiens vlaggen niet was te merken, dat hij zich eerder die middag zo ontzettend druk had gemaakt. In 1983 was hij assistent bij de bekerfinale tussen Feyenoord en Fortuna Sittard in De Kuip. Na afloop moesten hij en scheidsrechter Thomas een partijtje worstelen om de wedstrijdbal veilig binnen te krijgen. In 1994 ontving hij van de KNVB de Gouden Speld vanwege zijn verdiensten voor de voetbalbond.

Chris is de vader van oud-bestuurslid Patrick Gerritsen. Wij wensen hem en overige familie sterkte toe om dit enorme verlies te dragen.

De condoleance is donderdagavond van 20.00 tot 20.30 uur in uitvaarthuis Glanerbrug, Kerkstraat 14 Enschede. Om iedereen de gelegenheid te geven naar de condoleance te gaan, zal de Bingo om 21.00 uur starten.Het afscheid van Chris is op vrijdag 19 april om 15.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in aula de Putter van Crematorium Twente.