SEO Enschede

 1. Prima afsluiting op gezellig toernooi in Voorst

  Op zaterdag 10 juni 2017 hebben wij deelgenomen aan het IJssel en Berkel toernooi in Voorst. De selectie bestond uit Pascal Waanders, Marco Ribbink, Job Meassen, Henk-Jan Abbink, Henri Hof, Peter Hulsmijers, Hans Folmer, Pepijn Blaak en Ruben Reinds. Ook Bert Breeman en Jaap Diphoorn waren weer van de partij.

   

  Rond tien over half negen in de ochtend verzamelde iedereen zich bij het clubgebouw van onze scheidsrechters vereniging voor een kopje koffie met een broodje. Voor veel jongens in deze selectie was het de eerste keer, of de eerste keer sinds jaren dat zei mee gingen spelen met de S.E.O op een toernooi……….dat beloofde wat.

  Rond de klok van negen uur, met trouwens schitterend mooi ”toernooi” weer, vertrokken wij richting de voetbalvereniging vv Voorst in, hoe kan het ook anders, Voorst, om daar ongeveer vijftig minuten later aan te komen. De velden lagen er zoals elk jaar geweldig bij en na een korte kennismaking met de andere collega scheidsrechters kleedden wij ons om en trokken ten strijde !!!

   

  De eerste wedstrijd speelden wij tegen Nijmegen en we begonnen goed. Henri Hof bracht de S.E.O. twee maal op voorsprong alleen helaas werd er wel met 2-3 verloren. Dit was niet nodig geweest aangezien wij zeker niet de mindere partij waren. Helaas had nog niet iedereen het vizier op scherp.

   

  De tweede wedstrijd speelden wij tegen Zutphen en die spelen elke editie voor de ”Fair Play” prijs dus wij hoopten daarom dat de punten naar ons zouden gaan. Dit was helaas niet het geval want we verloren de wedstrijd kansloos met 3-0.

   

  Er moest nu toch echt iets gebeuren en dat gebeurde ook. Ruben Reinds zette zichzelf de volgende wedstrijd op de bank, nou ja, kratje, en gaf de aanvoerdersband aan Henri Hof, niet wetende dat de teamfoto gemaakt zou worden en Henri hem stevig om zijn arm hield……..maar dit terzijde.

   

  De volgende wedstrijd was tegen onze vrienden uit Deventer. Waar het buiten het veld altijd gezellig is maakten de heren uit de koekstad gehakt van ons. We verloren met 5-0. Gelukkig was dit ook zeer verdiend want Deventer heeft, zoals elk jaar, een goede selectie.

   

  Met nog twee wedstrijden te gaan stonden wij er niet zo goed voor. Drie gespeeld, nul punten, twee doelpunten voor, elf tegen.

   

  Gelukkig speelde wij de vierde wedstrijd tegen het makkelijkste team. (lees: ik verwacht de kampioen van het toernooi, ingevlogen vanuit Cuijk of Boxmeer omdat ze in district West II geen toernooi hadden, prima gasten, maar voetballend net te goed)

  In het begin van de wedstrijd, die trouwens elke keer 18 minuten duurde, speelden wij nog redelijk mee. Ruben Reinds wist nog wel het net te vinden aan de goede kant maar wij verloren wel……..met 1-4.

   

  De laatste wedstrijd, de messen werden geslepen en zaten inmiddels tussen onze tanden want de wedstrijd der wedstrijden zou worden gespeeld: S.E.O. vs N.O.T.

  Ruben Reinds had inmiddels de aanvoerdersband weer omgedaan en maakte een praatje met de captain van N.O.T. en die wist te vertellen dat hun, de scheidsrechters vereniging Noord Oost Twente de aftrap had, omdat wij nog vaak genoeg aan de beurt kwamen. En toen kwam er iets met deeg en een koekje.

  Wij speelden de wedstrijd van het jaar en misschien wel van de afgelopen jaren!!!!

  Na vier doelpunten van Ruben Reinds, èèn van Henri Hof en èèn van Marco Ribbink (lees: Marco raakt hem verkeerd en denkt dat die over gaat, schreeuwt owwwwneeeee, en hij vliegt langs de keeper……zo’n goal dus, lachend weglopen, heerlijk!!!!) ………..hadden zei inmiddels al zeven keer afgetrapt en wij nog niet. Gelukkig kregen zei een vrije bal op een gevaarlijke plek voor het doel van scheidsrechter Harmelink door een ”handige” overtreding van Pascal Waanders. Deze bal ging er dus nog in maar wij wonnen wel, met 6-1 !

   

  Met toch nog een redelijk goed gevoel, vooral na de laatste wedstrijd, namen wij nog een drankje, hoorden wij tijdens de prijsuitreiking dat wij toch nog vierde waren geworden van de zes, won Cuijk-Boxmeer het toernooi en ging de FairPlay prijs naar Zutphen. Uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats, genoten wij nog van heerlijk chinees eten bij terugkomst in Enschede en waren wij voldaan na een geweldige dag.

   

  Verslag: Ruben Reinds